Rondje Tegernsee – Miesbach

Ze heeft er zin in...De dinsdag in deze Tegernsee stage, stond allereerst in het teken van de revival van Toerbeest. Lang niet meer gefietst, maar ze had de Bulls meegenomen en samen met C. werd een rondje Tegernsee gepland.

Aangezien dat voornamelijk langs de boorden van het meer loopt, stond er vrijwel geen noemenswaardig hoogteverschil op het menu. Ook wel eens lekker, zo’n echte toertocht…

Alle andere – net zo pittoreske – dorpjes langs het meer werden zodoende aangedaan en waar een mooi vergezicht werd ontwaard, werd dat op de digitale plaat vastgelegd.

C. was voornamelijk blij dat hij weer eens achter T. mocht fietsen – het blijft een prachtig gezicht…

En kijk, toen driekwart van het meer gerond was, had T. nog voldoende energie om voor te stellen het rondje wat uit te breiden. Dus werd koers gezet naar de op pakweg 12 kilometer verderop gelegen Schliersee.

Ter hoogte van Gschwendt werd vervolgens afgebogen naar Miesbach, de bruisende ‘hoofdstad’ van het Kreiz waarin werd gefietst.Lekkere broodjes...

Omdat er inmiddels toch wat hoogtemeters waren geregistreerd door de boord-computers, werd in Miesbach gestopt voor een lunch – op een mooie locatie aan een plein werd een ‘Imbiss’ gevonden waar men uitstekende broodjes serveerde.

Vervolgens werd de terugreis richting Tegernsee / Bad Wiessee aangevangen. De paar kleine uitdagingen die op de route lagen werden door T. glansrijk bedwongen.

De Mangfall Wasserweg voerde door een prachtig stukje natuur naar Gmund, alwaar het rondje Tegernsee weer werd opgepakt.

De laatste 5 – 6 kilometer naar Bad Wiessee werd ook zonder kleerscheuren afgeraffeld en bij terugkomst in het hotel waren zowel C. als T. apetrots, zij het om verschillende redenen 🙂

Lengte rit: 42 kilometer (HM niet apart – zie Aueralm Revisited)

Mooi hè?