Tegernsee

11 t/m 13 augustus 2008

Voorafgaand aan het ‘Austrian Open 2008’ in Feldkirchen, werd als voorbereiding op de Gerlitzen en de Stelvio in de Beierse Alpen een paar dagen een trainingskamp opgeslagen.

Uitvalsbasis was het pittoreske Bad Wiessee aan de Tegernsee – in de omgeving talrijke ‘almen’ waarvan de meeste niet geschikt om met een racefiets op te rijden. Met de mountainbike (crosser) trouwens ook vaak niet, maar dat wist C. niet toen hij en Toerbeest vertrokken en bovendien bleek zijn fiets ook niet “ingericht” om hellingen van 20% te beklimmen…

Uitzicht ergens op een Alm rond de Tegernsee

En dat terwijl het dus bedoeld was als opmaat voor het meer serieuze werk in Oostenrijk waar de Gerlitzen oorspronkelijk het hoofddoel van de reis was. Maar die niet misselijke beklimming werd uiteindelijk op zijn beurt weer tot voorbereiding gedegradeerd – de Stelvio werd het nieuwe hoofddoel…

Gedurende de paar dagen dat ze er verbleven, ondernam C. – met wisselend succes – verschillende fietstochten op de crosser en het hoogtepunt was natuurlijk de rit die hij met T. samen maakte.

De tochtjes tijdens de Tegernsee stage:

Aueralm pt. 1
Rondje Tegernsee
Aueralm Revisited
Achenpass

Valepp waterval in de omgeving van de Tegernsee