Boogie’s Extreme 2008

14 september

Helaas werd ook Boogie’s Extreme getroffen door de boycot van de lokale Belgische overheden, die er geen zin meer in hebben om hordes niet altijd even gezellige of nette toerfietsers over hun grondgebied te zien crossen.

Niet verassend overigens, dus C. verbaasde zich toch dat deze melding pas op donderdag binnenkwam – ook LBL werd er net een maand geleden mee geconfronteerd, dus je had het aan kunnen zien komen.

Afijn, hierdoor viel voor de 230 km het meest zuidelijk deel van het parcours in het water en van de 160 (die werd nu 150) werd het parcours ook aangepast.

Met als gevolg dat er nauwelijks iets interessants te beleven was in het Belgische.

Heen en weer over nagenoeg dezelfde weg, met slechts een paar ‘uitdagingen’ die nog niet eens aan bijvoorbeeld de Baraque de Fraiture kunnen tippen, laat staan aan de Wanne of Le Rossier (die laatste mochten we trouwens tijdens LBL ook niet rijden).

Nee, zelfs geen troostprijzen als de Grijze Rots of de Kosenberg, terwijl die toch wel in de buurt lagen (we kwamen door Aubel).

Het Nederlandse deel van het parcours – het laatste dan – was natuurlijk wel leuk, maar inmiddels overbekend.

De Wolfsberg, Loorberg, Gulpenerberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en Cauberg in de laatste 35 kilometer of zo, waren dan wel goed voor de hoogtemeters, C. rijdt ze wekelijks…

De organisatie kan er natuurlijk niet veel aan doen, maar zoals gezegd had men eerder kunnen inspelen op de noodzakelijke wijzigingen met een paar leuke(re) alternatieven.

De vrijwilligers krijgen uiteraard weer een pluim, de verzorging was uitstekend, de bewegwijzering kon iets beter – al met al geen rit die zonder meer volgend jaar weer in C.’s kalender komt.

Afstand: 149,8 km
Tijd: 5:35 netto
Hoogtemeters: 2.026
Gem. 6% – max. 18%