Jean Nelissen Classic 2009

16 mei

“Veel deelnemers met een Amstel Gold Race of Tilff-Bastogne-Tilff in de benen, moeten erkennen dat de Jean Nelissen Classic van een geheel andere orde is…” staat ergens op de site te lezen.

En ook C. kwam tot de conclusie dat bijvoorbeeld L-B-L makkelijker te verteren was.

Misschien is het nog (te) vroeg in het seizoen, maar de optimistische inschatting – na de SFC – dat ook in Luxemburg misschien wel tegen 25+ km/u gekoerst kon worden, moest al rap worden bijgesteld.

Gelukkig had hij ‘maar’ voor de 130 ingeschreven – dat bleken er al 135 te zijn en met een omleiding van bijna 5 kilometer en één gemiste afslag (en dus weer terug) kwam het totaal toch op 141 kilometer.

Hij deed er 6 uur en 26 minuten over en de hoogtemeter gaf 2.692 aan. Dat is 21,9 km/h en 18,7 hoogtemeters/km – tijdens L-B-L (2008) werd 25,2 km/h en 15,2 hm/km genoteerd.

Dat lijkt niet zo’n groot verschil, maar op de grafieken zie je duidelijk dat de beklimmingen in de JNC wel steiler zijn…

De fotograaf stond gelukkig al na pakweg 4 km zijn plaatjes te schieten – in tegenstelling tot wat er was aangekondigd, stond hij in de klim bij Bivels en niet in die naar Putscheid.

Zo vlak na de start had C. nog wel de energie voor een geintje – had de goede man bijvoorbeeld op de uitsmijter gestaan, was waarschijnlijk de duim niet eens meer de lucht in gegaan…

Die ‘uitsmijter’ is dan de Mur de Vianden – de 14e officiële beklimming en met 23% is het een kandidaat voor de ‘Kuitenbijters’ dachten we toch.

C. had ergens in de buurt van de 2e bevoorrading – waar je overigens alleen tegen betaling fatsoenlijk kon bijtanken, wat wel een minpuntje was – ‘dat monster’ eigenlijk al uit zijn hoofd gezet, maar kon de verleiding toch niet weerstaan.

Zijn verzuchting dat hij La Redoute toch makkelijker op gereden was, werd door een snellere bikkel beantwoord met: ‘La Redoute is voor watjes’…