ClubVirtual

Logo ClubVirtualVia SportCity – inmiddels Fit4Free – kwam C. in aanraking met het fenomeen ‘Virtual Spinning’.

Hierbij kan op een willekeurig tijdstip, i.p.v. volgens rooster, een DVD gestart worden met daarop een spinning les.

Het decor is een bekende route, zoals de Alpe d’Huez (!), Milaan-San Remo, et cetera – de productie is in handen van ClubVirtual.

Het principe is prima, de presentatie ook. Evert, meestal de instructeur van dienst, is goed te volgen en met af en toe een gepaste kwinkslag is de feitelijke (les)stof prettig. Er wordt voldoende afgewisseld (staan/zitten al dan niet klimmend, fixeren, sprinten) en de plaatjes zijn mooi, hoewel van een motor geschoten, dus het landschap glijdt een beetje onrealistisch snel voorbij.

Naast trainen (in groepsverband of alleen) in je fitness club, kun je jezelf ook aanmelden als ’thuisgebruiker’ – C. deed dat ook en kreeg eerst gratis de kans een les te volgen. Dat moest op de Tacx trainer en daar is het concept niet op ingericht, maar hij was toch nieuwsgierig.

En het was te doen, hoewel het duidelijk zal zijn dat de technieken binnen de les niet tot op detail gevolgd kunnen worden. Op een Tacx trainer is het bijvoorbeeld lastig om ‘staand te klimmen’ of een ‘running’ te doen, maar toch was het leuker dan ‘sec’ beuken op de maat van een muziekje.

Naar aanleiding van deze ervaring besloot hij credits aan te schaffen, kocht uiteindelijk weer een echte spinning bike en zit tegenwoordig dan ook regelmatig online!