Veenendaal-Veenendaal

Voor de 1e keer op het menu deze “toerklassieker”, maar de route bracht geen verrassingen. In grote lijnen komt die namelijk overeen met bijvoorbeeld de ‘Jan Janssen Classic’ of de ‘Klimtoertocht over de Veluwe’. Mooie tochten en zo ook deze, maar ze hebben als nadeel dat er weinig tot niet ‘begeleid’ wordt onderweg.

Elke kruising, rotonde of anders potentieel gevaarlijke situatie, dien je dus zelf goed uit je doppen te kijken. Niks mis mee en dat moet je trouwens altijd, maar dan was het vorige week toch een stuk makkelijker rijden. Nou kostte die tocht dan ook 25 euro o.i.d. en de AGR is nog duurder – voor deze Axa tocht betaal je maar 3 euro (of 5 als je geen NTFU lid bent)…

Vorige week was het ook een stuk rustiger trouwens. Vanwege het prachtige weer waren er uiteindelijk ruim 4.100 deelnemers, wat neerkomt op een verdubbeling op de dag zelf (plm. 2.000 voorinschrijvers). Dat maakte de toch al veelvuldige opstoppingen vaak dubbel zo lang. Ook was er – onderaan de Italiaanse weg – een fietser dusdanig gecrasht, dat die door het ambulancepersoneel gestabiliseerd moest worden, waardoor de weg praktisch afgesloten was. Het zag er niet goed uit, maar hopelijk komt alles weer goed met de pechvogel…

C. was vandaag 5:05 onderweg – 15 minuten werden bij zijn vader doorgebracht (die aan het parcours wooont, op de Gen. Foulkesweg) – de resterende 4:50 werden verdeeld in 4:15 rijden en 35 minuten stilstaan / pauzeren. Het secundaire ‘doel’ van vandaag, een gemiddelde van boven de 30 km/h werd dus wel gehaald als je kijkt naar de netto rijtijd.

Maar ja, met net even meer dan 400 KIPen, was de tocht dan ook vrijwel vlak – de Polar noteerde 134,2 km en 950 hoogtemeters, met een maximaal stijgingspercentage van 9% – een niet zo rustige maar wel lekkere training voor volgende week, met mooi weer, hoewel het windje een beetje ‘mies’ was af en toe.

En terwijl we nog zitten te wachten op de foto van vorige week (Hel van het Mergelland), die van V-V staan al online!