Alpe d’HuZes

Ja hoor, het is zover: Robert heeft van Paula toestemming om mee te doen aan de Alpe d’HuZes van 2012.

Vooropgesteld dat er geen kink in de kabel komt – in de afgelopen anderhalf jaar is dermate veel malheur gepasseerd in nabije de omgeving, dat enige voorzichtigheid geboden is.

Maar, gezien het feit dat schoonmama november 2010 overleden is aan kanker, de broer van een goede vriend eraan bezweken is, de mama van de schoondochter van de overbuurvrouw inmiddels in een hospice ligt en de buurman ook worstelt met zijn kanker (en waarschijnlijk de AD6 van 2012 niet zal halen), vond hij zijn jaarlijkse ‘obligate’ bijdragen aan het KWF niet echt voldoende meer.

Via Twitter kam hij in aanraking met een stel fietsers dat ook van plan was voor 2012 te uitdaging aan te gaan, TeamAD6Tweets en voor hij het wist was hij zelf om.

Nou lag Paula op dat moment nog half in coma, maar toen ze weer een beetje bij was, werd het hete ijzer gesmeed.

Van de weeromstuit lag hij afgelopen zondag tot 3x toe knock out en moesten de ziekenbroeders er aan te pas komen om hem te verzekeren dat hij toch echt nog niet ‘aan de beurt was’.

Het ging slechts om een heftig gevalletje spit (ischias, hernia – schijnt allemaal niet veel uit te maken) en dat zal de pret niet bederven.

In tegendeel: van rust wordt het alleen maar erger, dus morgen (La Chouffe Classic) en zondag (KlimExperience) zit hij gewoon weer op de fiets, of ze zullen ‘m horizontaal af moeten voeren.

Datzelfde geldt dus ook voor volgend jaar 7 juni, als hij de Alpe d’Huez zo vaak mogelijk op zal klimmen.

Uitgangspunt is 6x natuurlijk, maar om het spannend te maken, mogen de sponsoren bij elke beklimming meer gaan dokken.

Het gezamenlijke doel voor het team is 30.000 Euro ophalen – hij wordt er wel een beetje bang van, maar hij gaat zeker zijn steentje proberen bij te dragen.

Hij kent nog wel wat mensen en hoewel sponsorwerving voor zoiets ’triviaals’ als het WK Mahjong op niks uitliep, moet zo’n Alpe d’HuZes toch meer appeal hebben.

Iedereen wordt vroeg of later namelijk geconfronteerd met (de gevolgen van) kanker – je kunt daarbij moeilijk de zorgen en pijn van al die anderen op je nemen, maar delen kun je het wel.

LiveSTRONG en het KWF hebben toch tot doel van kanker een (plat gezegd) aandoening te maken en te voorkomen dat het een dodelijke ziekte is.

De wetenschap is al heel ver, maar we zijn er nog lang niet, gezien de 300 mensen die er per uur aan kanker sterven… En ja, er zijn (veel) meer goede doelen, maar er is maar één TeamAD6Tweets!