Klim Experience

Daags na de prachtige (en uitdagende, hoewel maar 103 km lange) La Chouffe Classic, had C. een heuse KlimExperience (Twitter: @KlimExperience).

Zaterdags niet dan, zul je je misschien afvragen en ja, zaterdag ook 🙂

Het was dan ook om een beetje te kijken hoe hij er voor stond i.v.m. de hoogtestage van dit jaar.

Als je geen 2 dagen achter elkaar een paar van die halfzachte Ardenner colletjes kunt oprijden, heb je in de Dolomieten niks te zoeken, tenminste niet iedere dag op je fiets voor een paar echte beklimmingen…

Nou had hij natuurlijk wel een (lichte) handicap, aangezien de naweeĂ«n van zijn ‘gevalletje spit’ (hernia, ischias – is nog niet duidelijk, maar het linkerbeen is duidelijk minder) nog niet waren uitgewerkt en op Diazepam kun je niet fietsen. De gordel ging dan ook weer om en dat hielp, samen met de Paracetamol met CodeĂŻne.

Onlangs had hij ook een Klimclinic bijgewoond en hij was een beetje in de veronderstelling dat het nu ook zoiets zou worden (maar dan echt: Posbank e.o. leuk hoor, maar opwindender dan een boodschappenrit op de fiets hier in Brunssum was het niet, wel leerzaam en leuk). Maar vandaag liep het iets anders, want waar de klimclinic vooral voor de beginnende klimmer bedoeld lijkt, waren hier toch veel bikkels die trainden voor hun zoveelste uitdaging…

Ik citeer maar even van de site (dat scheelt weer):

“KlimExperience is een organisatie welke Ă©Ă©ndaagse clinics, trainingsweken en sportieve fietsreizen organiseert met als hoofddoel: “Klimmen met plezier!”

Klimmen is leuk, zeker als je dit kan doen in groepsverband. We zorgen voor deskundige begeleiding, we fietsen zelf mee en helpen je met je doelstelling(en). Of dat nu conditieverbetering, kennismaken met het klimmen of specifiek trainen voor een uitdaging van formaat is (Marmotte, Alpe d’HuZes, Stelviochallenge, Maratona).

Fietsreizen voor en door wielrenners, we zijn geen profwielrenner en willen ook geen profwielrenner van je maken. Genieten van het fietsen staat altijd voorop!

Begeleiding op elk gebied, technische ondersteuning voor lichaam en fiets, met zeer mooie routes door prachtige natuur. Dat maakt het trainen een stuk leuker.”

Einde citaat.

Voor deze eendaagse clinic was het groepje wat kleiner dan ‘normaal’: 18 liefhebbers tegen anders zo’n 30 – 40. Er is al een hoop te fietsen rond deze tijd, dus wordt de spoeling dun(ner). Nou lijkt 18 een mooi aantal voor een stukje individuele begeleiding, maar qua tips & trucs viel er vandaag weinig te beleven. Het was vooral zoveel mogelijk heuveltjes op – wel werd er al snel onderscheid gemaakt tussen de wat mindere goden en de rest, maar die ‘rest’ was dan ook voor het grootste deel van de categorie waarvan C. stiekem nog wel eens droomt dat hij daar ooit ook bij had kunnen horen, als hij maar op jonge leeftijd andere keuzes had gemaakt (of gewoon nog 20 jaar jonger was geweest).

Overigens betekent dat natuurlijk niet dat het niet gezellig was en dat er op de vlakkere of minder zware stukken ook ervaringen werden uitgewisseld. C. sprak wat uitgebreider met Edwin van Move Too, die inspanningstesten afneemt en aan de hand daarvan (en je doelen / wensen) trainingsschema’s maakt et cetera. Die gaat hij dus binnenkort eens bellen voor een afspraak, want in tegenstelling tot een SMA, zijn de tarieven verantwoord 🙂

Maar goed, hij – C. dus – is dan uiteraard wel eigenwijs genoeg om tot de laatste snik met de ‘bikkels’ mee te blijven rijden en dat doet hij dan ook echt niet onaardig, maar laten we het zo stellen: op een beetje klim van 5 kilometer was de afstand tussen de snelste (boven) en de minst snelle (nog onderweg) zo’n 1,5 tot 2 kilometer (met C. op 0,75 – 1 km of zo – beetje hetzelfde ‘excuus’  als gisteren met z’n pijntjes, maar toch).

Dat is niet echt ‘in groepsverband’ of ‘samen klimmen’. Wel werd er natuurlijk netjes op elkaar gewacht en werd iedereen ruim de tijd gegund om even bij te komen. En, eerlijk is eerlijk, de teamleden van de Klim Experience reden ook echt wel stukken terug om de achterblijvers ‘op te pikken’ en indien nodig aan te moedigen. De volgwagen – met daarin Toerbeest die de foto’s mocht maken – hield alles goed in de gaten en had een ruime voorraad water, sportdrank en voedzame snacks aan boord.

Plus wat reservewielen, die al snel nodig waren – Ă©Ă©n deelnemer had dermate veel pech, dat halverwege de hele fiets op de auto kon en hij achterin mocht meerijden. Ook C. had vandaag schade, want de ketting sloeg tot 2x toe muurvast tussen het bracket en de tandwielen. Het voorderailleur schakelde niet goed richting de 39 en de 30, misschien omdat er achter net een 11-23 nieuw op ligt – er werd wat aan gepield en toen ging het iets beter, maar de 30 werd zoveel mogelijk gemeden. Behalve op kuitenbijters als de Stockeu en de CĂ´te d’Amermont

Het was sowieso een soort mini LBL, want ook de Rossier, de Wanne en ga zo maar door zaten er in – C. herkende er veel, maar was naarmate de rit vorderde ook wel zodanig aan het eind van zijn Latijn, dat het er ook niet zoveel meer toe deed. Wellicht komt er op de site nog een route / – beschrijving, want er waren genoeg Garmins op de fietsen gemonteerd. In totaal zat C. bijna 4:40 uur op de fiets, de totale duur van de trip was ongeveer 7 uur. Gedeeltelijk door de pech, gedeeltelijk door andere zaken en steeds weer zo’n meute bijtanken kost ook tijd…

Al met al een mooie dag en ‘Team Klim Experience’ bedankt!

De Polar registreerde verder

120,4 km
2.340 hm, max. 21%