Omloop Math Salden 2011

De Omloop was dit jaar bijna twee maanden eerder en dan ook nog eens de dag na Konninginnedag. Het wachten is op de officiële statistieken van de organisatie, maar C. vond het een stuk rustiger vandaag. Hij werd dan ook de hele rit niet eenmaal ingehaald, en hoewel dat natuurlijk makkelijk aan zijn eigen prestatie (lees: snelheid) toegeschreven kan worden, is hij toch realist genoeg om te weten dat er normaal gesproken altijd wel (groepen) deelnemers sneller zijn dan hijzelf.

Misschien hadden de bikkels vandaag ‘slappe benen’ – zelf doet C. vooral niks op 30 april (of hij gaat fietsen, zodat hij pas later te horen krijgt wat er op zo’n dag is gebeurd, zoals in Apeldoorn), laat staan dat hij feestviert en/of drinkt…

Toch had hij vandaag ook zijn dag niet – de ene week is de andere niet zullen we maar zeggen. Reeds op de eerste ‘klim’ van de dag, de Dennenberg a.k.a. de Kloosterweg na zo’n 20 kilometer, sloop de twijfel er in, en als die eenmaal in je hoofd zit… Omdat al na nog geen 40 kilometer in Valkenburg ‘gesplitst’ werd, besloot hij dan ook rechtsaf te gaan i.p.v. rechtdoor, om het dan maar bij de 120 kilometer te houden. Met de bijna 30 km Brunssum – Limbricht v.v. erbij zou het dan toch nog rond de 150 worden.

En wederom was het vandaag natuurlijk fantastisch (fiets)weer – iets afgekoeld en een best wel stevig briesje, maar heel prettig om nog maar weer eens de inmiddels bekende heuvels van (Zuid) Limburg te mogen beklimmen. Op het menu voor de 4e keer in evenzovele officiële toerritten o.m. de Cauberg, de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Fromberg. De wind was eigenlijk alleen vervelend tussen Cadier en Keer en Margraten, niet voor niets een stuk van de Plateauroute, en daar werd een kilometer of wat vol tegen de wind in gebeukt.

De Polar gaf trouwens maar 116,8 km aan, terwijl het routeboek er 121,5 vermelde – dat is de grootste afwijking in alle ritten dit jaar, maar C. gaat z’n instellingen nog eens ijken. Omdat er toch nog wat energie over was nadat hij de finish was gepasseerd, werd de ‘lange’ route naar huis genomen, via Saeffelen, waar immers zijn favoriete zondagsbakker te vinden is. Hij kon T. dan ook verrassen met verse Kaiserbrötchen en Buter Croissants

De cijfers:

Totaal 154,1 km (Omloop 116,8 – officieel 121,5)
Rittijd (Omloop) 3:40
Hoogtemeters 895, max. stijging 15%

O ja, het nieuwe zadel zat de hele rit perfect 🙂