Rabo Cycle Tour

Het was vroeg vertrekken vandaag: de start van de Rabo Cycle Tour vanaf de Jaap Eden baan in Amsterdam, was verplicht vastgesteld tussen 7:00 en 8:00. C. gaat liever wat later van start, maar het voordeel was wel dat het heerlijk rustig was. Parkeren vlakbij, om 7:30 van start met een een rondje om de baan en daarna de paden op, de lanen in.

De eerste pakweg 25, 30 kilometer ging lekker “meanderend” door het Amsterdamse achterland, (provincie) Utrecht in richting Vinkeveen. Vlak daarna al een ravitailleringspost, alwaar een banaan en een bekertje sportdrank werd aangenomen. Hoewel de verleiding om naar het draaiorgel te blijven luisteren natuurlijk overweldigend was, ging het rap verder richting het Zuid-Hollandse deel van het parcours. Via o.m. Woerdense Verlaat en Korteraar (waar een bordje werd gemist) ging het bij Leimuiden weer terug Noord-Holland in.

Ergens op dat stuk reed onze held lek (na een kilometer of 50) en het koste hem wat moeite om daarna zijn ritme weer te vinden, maar na een paar kilometer ging het toch weer aan een straf tempo. Inmiddels werd er wel voornamelijk langs kanalen en vaarten gereden en op die vrijwel kaarsrechte stukken had hij behoorlijk de wind op kop. Kilometers lang beuken dus en hij reed ook weer veel op kop, want aan “aanhakers” geen gebrek (als ze zijn wiel konden houden tenminste 😎 )…

Lange, open stukken onder stormachtige luchten, maar we hielden het wel droog de hele dag. In Lisserbroek (90 km) was de 2e verzorgingspost, waar wederom een banaan werd genuttigd en de bidon gevuld; ook hier “vertier” in de vorm van een Shantykoor… Vlak hierna, bij Beinsdorp, reed hij weer zijn achterband kapot – tot nu toe alleen een afloper in het slot van de JZC, maar vandaag had hij minder geluk. Toen hij weer op de fiets zat, vond hij een groepje dat het ideale tempo reed en hij haakte aan (en deed natuurlijk zijn deel op kop). Vijfhuizen, Schiphol en Aalsmeer vlogen voorbij en de 3e bevoorrading in Uithoorn lieten ze links liggen, omdat er nog maar een kilometer of 20 te gaan was.

Via Nes – en Ouderkerk a/d Amstel werd Amsterdam weer bereikt, alwaar op de Jaap Eden baan een waar welkomstcommitee op de deelnemers wachtte: medaillemeisje, versnaperingenmeisje, bitterballenmiss en zelfs een bloemenmeisje (bosje tulpen). Er waren verschillende activiteiten, waaronder een (proefrit op) een Wattbike, maar zoals altijd gooide onze held de fiets snel in de auto en ging weer op huis aan. De Giro wacht op niemand…

De Polar noteerde:
Afstand: 151,2 kilometer
Hoogtemeters: Ja, duh 😛
Rittijd: 4h 35m

Een mooi parcours, goede verzorging met “entertainment” dat vast door velen gewaardeerd wordt, goede begeleiding onderweg (vrijwilligers: bedankt!) en lekker rustig (afgetopt op 2.000 deelnemers). C. had een mooie dag vandaag; complimenten voor de organisatie die in handen was van Le Champion en zeker een aanrader voor degene die in training is voor @AlpedhuZes of @La__Marmotte.