Countdown hoogtestage

Nog dik een week en C. is onderweg naar Italië voor de hoogtestage van 2011!

Dit weekeinde nog even de grijze lus van Limburgs Mooiste afraffelen en dan kan de countdown echt beginnen. Nou ja: of hij die route daadwerkelijk “even afraffelt” staat nog te bezien – de relatieve rust van de afgelopen 10 dagen lijkt het beoogde effect gehad te hebben, maar Limburgs Mooiste geldt als echte (en laatste) test. Pas dan zal duidelijk zijn of de loodzware expeditie naar de Dolomieten met vertrouwen tegemoet kan worden gezien…

Eenmaal in San Pietro zal C. vrijdag de Passo Pinei als opwarmer gebruiken. Zaterdag de Passo di Fédaia en verkenning van de Sella Ronda voor de Bike Day op zondag.

Voor maandag en/of dinsdag staan de Passo di Valparola, Passo di Falzarego en als toetje de Passo di Giau op het programma. Afhankelijk van het verloop op de dagen ervoor én de vorm, wordt de Kronplatz ook nog meegenomen, of wordt die als “uitwijk” ingezet, indien de triple er niet inzit.

Die is iets verder weg vanuit Sankt Peter, maar het is wel een “klassieker” – met het oog op de moordende Monte Zoncolan van woensdag, zullen er keuzes gemaakt moeten worden en is enige rust misschien wel aan te raden…

Na de Zoncolan (Monte Crostis nog niet zeker) wordt er koers gezet naar Mestre voor het EK Mahjong (OEMC) – het team DuPo (Martha Pasterkamp en Cyclopaat namens Nederland, Rui Machado en Toerbeest namens Portugal) gaat daar zeker van zich laten horen!

Maandag 11 juli is de verplaatsing naar Valdidentro en zal C. bij aankomst de Passo di Foscagno (en misschien de Passo d’Eira) gebruiken om de spieren weer alert te krijgen, na 4 dagen mahjongen.

Daarna staan de Passo di Gavia (icm. Passo del Tonale?) aan de zuidkant en Passo di Stelvio (vanuit Bormio), Passo dell’Umbrail en Passo del Forno aan de noordkant van Bormio op het menu.

Mazzo di Valtellina ligt net niet om de hoek bij Bormio, maar de Passo Mortirolo oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op onze held uit 🙂

Als hij van gekkigheid echt niet meer weet welke passen nog te beklimmen (binnen schootsafstand van Bormio), dan gaat hij de beklimming van de Stelvio vanuit Prad nog eens overdoen. Gewoon om een snellere tijd neer te zetten (nu 1:54 over de 25,3 km vanaf de Via Argentieri in Prad)…