D-Day

Vanmorgen in alle vroegte zijn de deelnemers vetrokken voor hun Alpe d’HuZes.

Het lijkt, in tegenstelling tot de afgelopen dagen, een droge dag te worden, maar wel is het ‘in hogere sferen’ steenkoud.

Dat maakt het afdalen er niet makkelijker op – bovendien is het juist bovenop dat je even bij wilt komen, voordat je afdaalt en weer opnieuw begint.

Omdat het zo koud is, koel je dan uiteraard snel af en verlies je kostbare energie aan het warmhouden van je lichaam. Trouwens, onder de omstandigheden, met zo’n 4.300 op- en afgaande deelnemers, is afdalen ook geen uitrusten!

De drie deelnemers van het TeamAD6Tweets die dit jaar ook al (weer) meerijden volg ik natuurlijk met extra aandacht en er werd al getwitterd dat het niet mee valt.

Maar het is haast niet voor te stellen en je moet erbij zijn om het te bevatten denk ik.

Gelukkig zijn de deelnemers niet alleen – de hele route worden ze aangemoedigd door familie en vrienden (het gemiddelde ligt op plm. 4 per deelnemer, ofwel tegen de 18.000 supporters langs de kant!.

Vanaf 12:00 is er op het themakanaal Spirit24 een live uitzending te volgen – dit kan gewoon vanuit een Internet browser, dus ben je in de gelegenheid, kijk even mee.

De live site van AD6 is er natuurlijk ook nog, maar die vechten tegen de overbelasting.

Dat geeft wel aan hoeveel mensen er ook vanuit Nederland nog meeleven. En vergeet vanavond niet in te schakelen: Nederland 1, vanaf 19:00!