Jan Jammer…

INSTALLING SUMMER…..
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.
Install delayed….please wait.

Installation failed due to the following error: 404 error – Season not found. Season “Summer” cannot be located. The season you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please try again…

Hoewel er bikkels zijn die gewoon 300 km in weer (regen) en wind (veel) fietsen, C. bleef vandaag lekker thuis.

Dus geen Jan Janssen Classic dit jaar en heel even werd overwogen om dan “De Hel van Wageningen” (MTB) maar te rijden, maar ook daar had hij bij nader inzien geen zin in.

Hij zit toch al een week of twee niet zo lekker in zijn vel; na de best wel vermoeiende V4CH vanuit den Bosch, werd de “pre JJC” hem afgelopen maandag al bijna teveel.

De rest van de week werd dan ook rustig aan gedaan, met alleen een paar uurtjes @ClubVirtual.

De weersvooruitzichten voor het weekeinde deden de rest; gezien het herfstachtige karakter van vandaag, is hij blij dat hij niet gegaan is.

Op zich is dat trouwens ook al een veeg teken, want hij wil eigenlijk altijd – misschien zit hij met z’n gedachten al teveel in Italië, of is er toch sprake van een licht gevalletje overtraind zijn?

Los van het (af)trainen gedurende de winter – waarin hij er ook in slaagde zijn gewicht weer op normale waarden te krijgen – is hij sinds half maart (JZC) vrijwel onafgebroken “in touw”. Iedere week toertochten, plus de normale trainingskilometers; op zich misschien niet overdreven, maar het is voor C. bijna onmogelijk om eens rustig aan te doen.

Afwisselend licht en zwaar trainen, liefst volgens zo’n mooi schema, is er niet bij – hij vliegt er steeds weer in en zo wordt zelfs een hersteltraining een verkeerde inspanning.

Achteraf bezien was “het akkefietje met de rug” misschien wel een duidelijk signaal, maar zelfs dat weerhield hem er niet van om – met “corset” – op de fiets te klimmen en voort te beuken…

En zo is het nu tijd voor het grote “smoesjes verzinnen”: een beetje (teveel) wind, (grote kans op) regen of dalende temperaturen, hij is ineens van (poeder)suiker 🙂