Nog 3 nachtjes slapen…

Met gemengde gevoelens zie ik de teller op de live site van Alpe d’HuZes / Opgeven Is Geen Optie aftellen.

Ik lees de verhalen en volg via Twitter een aantal deelnemers, die inmiddels allemaal wel zo’n beetje vertrokken zijn.

Met sommigen hoop ik volgend jaar in een team @TeamAD6Tweets zelf mee te mogen doen – en ik ben nu al aan het bedenken hoe ik sponsoren zo gek ga krijgen dat we het geld bij elkaar kunnen krijgen.

Zoals ik eerder al schreef: je gaat een ‘commitment’ aan om minimaal 10.000 Euro op te halen en het ‘ultieme doel’ is 30.000 – can I have a HELL YEAH, please?

Buurman Harry heeft net te horen gekregen dat ze weer een uitzaaingen van zijn melanoom hebben gevonden, terwijl hij nog in een bestraling-cyclus zit.

Niet te opereren, dus nog agressievere bestraling na deze.

Zou Vemurafenib hem helpen?

Genezen kunnen ze het nog niet, maar dankzij al dat onderzoek, komen er wel steeds nieuwe medicijnen en behandelmethoden, voor steeds meer vormen van kanker.

En voor dat onderzoek is geld, veel geld nodig en daarom zijn initiatieven als Alpe d’HuZes, KiKa Run, Ride for Hope en ga zo (vooral!) maar door, zo ontzettend belangrijk.

Onder meer dankzij 6.666 ‘likes’ op Facebook, is er bij de NCRV een AD6 spotje op TV en is er zowel op Radio 2 als TV (op NED 1 zelfs op prime time, van 19:00 – 20:00 en de hele dag via Spirit 24) a.s. donderdag uitgebreid aandacht voor de 4.500 fietsers die dit jaar de Alpe op fietsen.

Donderdagavond krijgen we ook te horen wat de actie dit jaar heeft opgebracht; wordt het 20 miljoen Euro?

Het gaat (mij) wat te ver om te zeggen dat ik er zogezegd dus ook bij ben. Was het maar waar!

Maar ik heb me verbonden aan de versie van volgend jaar en ben daar, behalve een beetje trots op, wel erg nerveus over.

Mijn alter ego Cyclopaat bluft nu al dat het fietsen niet het probleem is – die durft, terwijl hij momenteel nauwelijks nog fatsoenlijk vooruit, laat staan omhoog komt.

Als die rugblessure ‘stress gerelateerd’ is, ligt hij volgend jaar daags voor de AD6 zo weer op zijn bek…

Nee, mijn mahjongende alter ego HUmaniac heeft de afgelopen twee jaar ondervonden hoe moeilijk het is om op persoonlijke titel sponsoren te vinden, geld in te zamelen.

Voor het WK Mahjong werden een paar stuivers opgehaald dankzij een paar betrokken liefhebbers, maar – behalve uiteindelijk de gemeente Utrecht – substantiële sponsorbijdragen wisten we niet binnen te halen.

Vele kleintjes maken ook één grote, dus als steun voor ‘kankeronderzoek’ een keer of 50 meer leeft dan voor een WK Mahjong, dan wordt het misschien nog wat.

En laten we niet vergeten dat het Colombinehuis dankzij het WK en de bond toch ook 1.500 Euro in ontvangst mocht nemen!

Maar goed, een collectebus tijdens zo’n V4CH gaat niet werken – na afloop fietsen schoonspuiten is misschien wel een mogelijkheid (als we daarvoor onze gesponsorde Nomad mogen gebruiken).

En zo kruimelen er nog wel wat ideeën mijn hoofd binnen, maar je hebt het dan over peanuts.

Ik sta er echter niet alleen voor, want we zijn immers een team.

Na de AD6 van dit jaar – donderdag weten we ook wanneer de AD6 in 2012 is – gaan we een ‘meet & greet’ annex ‘brainstormsessie’ beleggen.

Zullen de ervaren rotten er dan voor zorgen dat ik er meer goede gevoelens bij ga krijgen, of ga ik na afloop juist naar huis met een virtuele Alpe d’Huez op mijn rug?

We zullen zien – voor nu wens ik alle deelnemers dit jaar heel veel succes, sterke benen en goede weersomstandigheden toe!