LBL 2011 met regen

Gelukkig had C. de weersvooruitzichten gecheckt – bewolkt maar de hele dag droog, in de middag wat zon.

Dus regende het toen hij rond 7:30 richting de start van LBL 2011 wilde vertrekken en kan elke weersite uit de favorieten…

Voor die start dus al water in de schoenen (’t was 1,3 km vanaf het hotel), zeiknat wegdek en uiteindelijk dus geen idee wat hem qua weer te wachten stond. En dan moest hij nog 170+ kilometer, met pakweg zo’n 2.600 hoogtemeters.

Uit ervaring weet hij dat heel veel van die hoogtemeters, naast op de bekende (erkende) klimmetjes, gemaakt worden ’tussen de dorpen’ – van die stukken tussen 8 en 10 procent, die niet eens meetellen voor de bolletjestrui.

De Chambralles, Wanne, Stockeu en Redoute tellen natuurlijk lekker mee, ook qua percentages, maar die ‘sluipmoordenaars’ maken het slopend. En dan met dat weer – die ervaring had hij al eens (in 2009 was het ook pet) en leuk is anders, afdalen ronduit gevaarlijk.

Bovendien was het toen ‘aangekondigd’ – wel toevallig dat het ook destijds tegen het einde wat opklaarde, net als vandaag. Op La Redoute was het ‘droog’ maar er stonden weer niet zoveel mensen; misschien had dat ook met het tijdstip te maken en komt de grote drukte later.

Of er waren vandaag toch veel uitvallers? Bij de controle bovenop de Redoute was het ook al rustiger dan normaal. In ieder geval hoorde C. wel van de nodige deelnemers dat ze een kortere afstand hadden gekozen en hij zag er zelfs een aantal de kortste weg (terug) naar huis nemen.

Nee, het was vandaag zeker geen topdag en hopelijk is het volgende week bij de Sean Kelly Classic beter.

Garmin registratie hier.Een natte Luik-Bastenaken-Luik dit jaar

Het Ardennen Offensief 2011:
Luik-Bastenaken-Luik (30 juli, 170 km)
Sean Kelly Classic (6 augustus, 130/160 km)
Les Géants des Ardennes (20 augustus, 143 km)
Cyclco Vélomédiane Criquelion (27 augustus, 170 km)