Gigant

Aanstaande zaterdag deel 3 van het Ardennen offensief 2011: Lotto (Les) Géants des Ardennes. Een tocht over 143 kilometer, met daarin de nodige klimmetjes, sommigen worden voor de derde keer aangedaan, anderen zijn tot dusver niet aan bod gekomen in de voorgaande (toer)tochten, zoals bijvoorbeeld de Rossier.

C. twijfelt nog of het beter is om ‘met reserve’ te rijden of er gewoon vol in te knallen. Volgende week (27 augustus) moet de noeste arbeid van de afgelopen maand er toe leiden dat er tijdens de Vélomédiane een Gouden Everzwijn in de wacht wordt gesleept.

Dan moet de echte gigant opstaan en die tocht van pakweg 170 kilometer – met 3.300 hoogtemeters – binnen de 6:35 afleggen. Geen onmogelijke opgave, maar heel erg veel speling heeft hij niet, zo bleek de laatste weken. Afgaande op de uitslag van 2010 is zo’n tijd trouwens niet zo gigantisch – je wordt daarmee 850e of zo. Om net als bij de Steven Rooks Classic op de 1e pagina van de uitslag te komen, moet hij dik een uur sneller dan de vereiste tijd rijden en dat lijkt toch te hoog gegrepen…

Maar goed, geen goede training zonder rust, dus wat is wijsheid? Afgelopen weekeinde was de Dood of de Gladiolen natuurlijk al een rustmoment en tijdens de trainingsritjes rondom Brunssum wordt ook zeker niet ‘ tot het gaatje’ gegaan. Voluit – of toch in elk geval 90% – tijdens ‘Les Géants’ dan maar en dan een week rust? Knallen betekent een tijd onder de 5 uur, maar dan moet het weer ook wel een beetje meewerken.

En zowaar, het weer lijkt wel aangenaam te worden dit weekeinde, hoewel dat al eerder het geval leek te gaan zijn en toen regende het gewoon. Als dat volgende week ook zo is, stijgen de kansen en dat we het eens een paar weken droog houden, zou toch ook wel prettig zijn. Een mooie nazomer en we zijn de verregende zomer al snel vergeten 🙂

Het Ardennen Offensief 2011:
Luik-Bastenaken-Luik (30 juli, 170 km)
Sean Kelly Classic (6 augustus, 130/160 km)
Les Géants des Ardennes (20 augustus, 143 km)
Cyclco Vélomédiane Criquelion (27 augustus, 170 km)