Gladiool

Zeg het met bloemen – de toertocht met misschien wel de mooiste naam start a.s. zondag in Sittard: de Dood of de Gladiolen. Een toertocht door het Limburgs massief, over 118 kilometer, met slechts 1.279 hoogtemeters. En dat over – zo staat op de site te lezen – ‘maar liefst 27 bekende en minder bekende beklimmingen’.

C. is uiteraard niet onder de indruk maar hij is er bij, samen met vier andere leden van het team @TeamAD6Tweets…

Aan de finish krijgt iedere deelnemer een gladiool, vandaar dus de naam – afgaand op het parcours, mag je toch aannemen dat er niemand figuurlijk dood gaat onderweg. De tocht is trouwens in het kader (of in de marge) van de Eneco Tour, die op dezelfde dag de Koninginne- en tevens afsluitende rit beleeft. De profs gaan wel over het grootste deel van het AGR parcours, de gewone toerfietsers dus niet.

Nou ja, C. kan ook wel een weekje rust gebruiken, na twee weekeinden als een achterlijke gladiool te hebben gebeukt in de Ardennen, met nog twee ritten daar op het programma. Volgend weekeinde (20/8) Les Géants des Ardennes en als klap op de vuurpijl doet hij 27/8 een poging om bij de Vélomédiane Claude Criquélion een Gouden Everzwijn te halen.

Belangrijker is dan ook dat dit weekeinde de eerste officiële meet & greet van het @TeamAD6Tweets zal zijn – er komen er dus vier van ver (Vlaardingen) om ook mee te doen aan de toerrit, waarna bij C. thuis de eerste plannen gesmeed zullen worden.

De actie met het @ClubduZes shirt loopt trouwens al heel aardig – we mogen binnenkort de 50e sponsor (daarvoor) verwelkomen! Als we nog meer van dat soort briljante ideeën kunnen ontwikkelen, komt het helemaal goed. En anders gaan we gewoon onze boot veilen – veilingen doen het erg goed de laatste tijd…