Extremistische schilpad

’t Was vandaag zo’n dag dat het je dag niet is.

C. had er best zin in, het weer was (te) goed, het parcours zag er mooi uit en rond 7:40 vertrok hij naar Valkenburg voor een nieuwe poging Boogie’s Extreme. Maar na 115 kilometer was de sjeu er af en moest hij op z’n tandvlees verder…

Het ging tot ruim na de 1e bevoorrading (75 km) best lekker en het gemiddelde lag tot dan rond de 30 per uur. Maar, dat eerste stuk in zuidelijk richting was de wind best vervelend vrijwel permanent op kop en misschien dat hij dat onderschat heeft.

Bovendien werd het steeds warmer – het is ook nooit goed. De temperatuur liep op tot 30 graden en na een regenachtige, relatief frisse week, was dat wel weer even wennen. In elk geval kreeg hij vandaag wel weer wat aftekening op de huid, vooral op het hoofd natuurlijk 🙂

Te genieten viel er trouwens genoeg, hoewel het parcours op zich eigenlijk geen verrassingen kende. Grote stukken liepen gelijk met bijvoorbeeld de Hel van het Mergelland, waarbij soms een lusje eens linksom ipv. rechtsom werd gedraaid.

De klimmetjes in België waren vaak lang en meestal niet heel erg steil, op uitzonderingen als de Rue des Anges na. Het meeste klimwerk op Nederlands grondgebied zat natuurlijk in de finale, die dan weer vrijwel een kopie van de AGR was. Eerst even warmdraaien richting de 2e bevoorrading (St. Geertruid na 108 km) en dan in rap tempo de Gulperberg (vanuit Partij), de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als toetje de Cauberg.

Maar ja, tegen die tijd genoot C. dus niet zo heel erg meer, want de batterijen waren leeg. Als een manke schildpad ging hij omhoog – zelfs de Fromberg, die hij normaal opvliegt, was haast een verzoeking. Maar ach, alles is relatief en wat doet het er ook toe. Hij hoefde tenminste nergens van zijn fiets af, zoals veel anderen wel. Opgeven is geen optie, maar hij was echt blij dat hij binnen was!

Garmin registratie hier – weer met te weinig geregistreerde kilometers, want na de bevoorradingen pas later op start gedrukt – dat scheelt zo’n 1,5 kilometer. En de hoogtemeters waren er aanzienlijk meer dan in de van de site geplukte file.