Sol

Deze 100e blog post gaat over een zonnige maar ook pijnlijk afgelopen toertocht. Cyclopaat heeft zich ingeschreven voor alle Wielerland/Vacansoleil toertochten, behalve die van 2 juni 2012 – dan zit hij al in Frankrijk voor de Alpe d’HuZes.

Gisteren de tocht vanuit Apeldoorn en weer waren Marco c.s. er in geslaagd mooi weer af te dwingen – verslag van een 120 kilometer tocht die in de modder smoorde…

In de loop van de week werd duidelijk dat de problemen met de hamstrings het fietsen niet zouden beletten. Althans, het mocht, mits het ‘geen pijn zou doen’. Lastig natuurlijk, als je niet weet of en wanneer dat het geval zal zijn, maar uiteraard ging het zondagmorgen naar Apeldoorn en stond C. ruim voor 10 uur al te popelen om van start te gaan.

Hij zat dan ook in het eerste groepje van pakweg 25 man dat mocht vertrekken en het ging vanuit de start rap richting Arnhem. De eerste hoogtemeters werden gemaakt in Oosterbeek en de buitenwijken van Arnhem, waarna het richting Rheden ging. Hij verheugde zich al op het weerzien met de Posbank die ‘vanuit een aantal richtingen’ beklommen zou worden…

Helaas viel dat nogal tegen. Er werd eigenlijk vakkundig om de Posbank heen gereden, waarna de Dalweg/Diepesteeg zo’n beetje de enige uitdaging was. Hierna ging het via de Midden Nederland route richting de Lange Juffer. Die laatste kun je – zoals tijdens bijv. de JJC – ook beter van de andere kant benaderen, aangezien het dan in elk geval omhoog gaat…

Helaas ging het een paar kilometer voor de bevoorrading aldaar mis; op de betonplaten van het bospad door deze – niet voor niets zo gedoopte – Onzalige Bosschen, ging het ietsjes te snel en – eigen schuld, dikke bult – toen hij voor een serie haakse bochten in de remmen moest, ging hij onzalig hard op z’n plaat. Geluk bij een ongeluk was dat hij de begrijpelijke/verstandige beslissing nam om rechtdoor de modder in te karren, ipv. linksom op het beton te kwakken; de achter hem rijdende fietsers zouden dan waarschijnlijk ook nog eens over hem heen gedonderd zijn.

Nu ging alleen de achter hem rijdende ‘EPBike man’ half met hem mee onderuit, maar die kwam er iets beter vanaf. C. kreeg nog wel  één been los, maar met het andere nog aan het pedaal vastzittende knalde hij met zijn knie op een boomstronk. Het gaatje in de knie viel wel mee, maar bij het opkrabbelen voelde hij  een mooie kramp in zowel boven- als onderbeen en die ging niet meer weg. Bij de bevoorrading werden wat rek- en strekoefeningen gedaan, maar het mocht niet (meer) baten.

Derhalve besloot hij na Brummen om het restant van de 90 kilometer route uit te fietsen, ipv. met alle risico’s van dien de 120 proberen af te maken. En dat bleek nog een hele opgave aangezien die laatste dik 20 kilometer voornamelijk in kaarsrechte lijn langs het Kanaal Zuid richting Apeldoorn ging, met uiteraard wind tegen. Die wind was weliswaar niet veel meer dan een mild briesje, maar op halve kracht valt dat dan toch wel tegen.

Afijn, de stomme verbazing op Marco’s gezicht was toch ook wel wat waard (“Ben je nu al weer terug???”) en hij liet hem heel even in de waan. Vervolgens mocht hij op de massagetafel om de kramp eruit te krijgen, maar die schoot er beurtelings rechts, links, onder en boven steeds weer opnieuw in, dus uiteindelijk strompelde hij maar naar de auto en reed Toerbeest hem naar huis.

Die – Toerbeest dus – had tijdens C.’s tochtje met Marco de toertocht vanuit Landgraaf doorgenomen – C. gaat voor die tocht immers de routes uitzetten. Eén pauzeplaats is in Valkenburg bij de AGR Xperience, dus het ligt voor de hand dat er tijdens die tocht wél het nodige geklommen moet worden. Heb je je daarvoor nog niet ingeschreven en houd je wel van een beetje uitdaging, schrijf je dan alsnog in, zeker als je voor de AGR niet ingeloot wordt 🙂

De conclusie is wederom dat de V4CH een serie mooie toertochten is – dat het zo vaak prachtig weer is, kan haast geen toeval zijn. Dat C. door zijn  eigen stommiteit onderuit ging, doet daar uiteraard niks aan af. Helaas viel het aantal daginschrijvingen tegen, want daarvan ging per inschrijving een Euro naar TeamAD6Tweets. Het weer was misschien wel te mooi, of werd er vooral naar fietsen gekeken (WK wielrennen Kopenhagen)? Hoe dan ook, ook daarvoor dank aan Wielerland!

Garmin registratie hier.