Fini

Ook Wielerland kan er deze keer (vrijwel zeker) niks aan doen: het is herfst en onder passende omstandigheden is aanstaande zaterdag de laatste Vacansoleil 4 Challenge.

C. beschouwt de rit tevens als het einde van het wegseizoen en heeft de Bulls alvast geprepareerd voor het betere off road werk…

De afgelopen weken ging het (race)fietsen toch al niet zo geweldig meer: afgebroken spaken, overspannen hamstrings en een flinke crash drukten de pret toch wel een beetje. Hij had beter kunnen stoppen op het hoogtepunt: de Vélomédiane eind augustus, waar hij het Gouden Everzwijn behaalde.

Al met al kan hij natuurlijk terugkijken op een mooi seizoen, met daarin een zeldzaam mooie – en veeleisende – hoogtestage in de Dolomieten. Vooral dat laatste is niet iedereen gegeven en als je de Zoncolan, Mortirolo, Giau, Gavia en nog een stuk of wat van dat kaliber passen aan je erelijst mag toevoegen, mag je er nog trots op zijn ook.

Hij heeft trouwens voor een andere keer al weer (net zo idiote of nóg gekkere) uitdagingen opgeschreven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Angliru en vooral de Scanuppia – niet te combineren in één stage, maar beklimmen zal hij ze. Volgend jaar niet uiteraard, dan staat alles in het teken van de Alpe d’HuZes.

Hij is zich wel aan het oriënteren op een paar korte uitdagende stages, maar een lange ‘fietsvakantie‘ zit er gezien de kosten gewoon niet in. Inmiddels is er wel al een verblijf geboekt in het gebied rondom Berchtesgaden. In die uithoek van Duitsland (je bent dan al ten zuiden van het Oostenrijkse Salzburg), ligt o.m. de Kehlsteinstrasse en die is toch ook akelig steil dacht hij zo.

Een tweede mogelijkheid ligt in de Vogezen, met de bekende ‘Ballons’, de Schlucht, Hundsrück en Hohneck – oversteken naar Freiburg voor bijvoorbeeld de Schauinsland is dan ook een optie.

Afijn, zaterdag eerst ‘Scheveningen’ – met de leden van TeamAD6Tweets samen – tot een goed einde brengen en dan een kalender maken voor de wintermaanden. Buiten fietsen als het kan maar zeker ook veel uren op de spinfiets – ClubVirtual is een mooi concept voor thuis in de woonkamer en virtueel zit je – altijd in mooi weer – ook in de bergen 🙂