Agenda 2012

Het MTB seizoen is in volle gang, dus wordt het tijd om het wegseizoen voor 2012 in te plannen 🙂

Nog lang niet voor alle tochten is de inschrijving geopend – van sommige ‘vaste ritjes’ is zelfs de datum nog niet eens bekend – maar C. heeft er al een aantal geboekt.

De start van het seizoen ligt waarschijnlijk wederom in Leiden, waar de Joop Zoetemelk Classic wordt verreden op 17 maart.

Niet één van C.’s favorieten, maar de spoeling is dun zo vroeg in het jaar en zo slecht is de tocht nou ook weer niet. Als hij puf heeft, is dat weekeinde meteen ook de eerste ‘dubbel’ van het jaar, met de Openingstocht van TFC Weesp op zondag.

Ook op 31 maart en 1 april staat zeker een dubbel op het programma, met de Vacansoleil 4 Challenge op zaterdag en de Volta Limburg Classic op zondag.

De route(s) van de V4CH heeft C. zelf uitgezet…

Na lang twijfelen heeft hij de AGR voor 2012 laten vallen; hij was wel ingeloot – al een feest op zich – maar het past niet echt in de planning.

Voor velen is het, of in elk geval lijkt het, natuurlijk juist bij uitstek geschikt als voorbereiding op de AD6, maar hij kiest volgend jaar voor andere piekmomenten.

Gemiddeld 11,6% – steilste kilometer 15,6%

Zo is er eind april de eerste serieuze bergtraining voor 2012 belegd: in Berchtesgaden wordt in de week van 22 – 29 april gepoogd op één van de dagen de Kehlsteinstrasse een aantal keren te beklimmen.

Gezien het profiel van dat ding – die niet onder doet voor de Mortirolo – lijkt 6x een mission impossible, maar als hij 4x omhoog komt, zit het wel goed. De klim is 3 kilometer korter dan de Alpe d’Huez, maar het gemiddelde percentage is een verlammende 11,6 procent.

Er zijn echter ook nog voldoende minder stompzinnige uitdagingen in de omgeving, dus proberen gaat hij het zeker en hij heeft een back-up plan 🙂

Dan gaat het via een 3e dubbel op 12 en 13 mei en de eerste ritten in België alweer rap richting het event van 2012, Alpe d’HuZes.

Aangezien er voor een week een kamp wordt opgeslagen in Villard Reymond, zal hij het zeker niet laten om het prachtige rondje Bourg-Villaret-Bourg (Col d’Ornon) te rijden dat voor het oprapen ligt.

Verder is vanuit Allemond in elk geval de Croix de Fer te beklimmen en dan kunnen – iets verder weg en/of aansluitend – misschien de Galibier (via de Télégraphe) ook worden bedwongen. De Galibier kan natuurlijk ook van de andere kant, via de Lautaret, worden aangepakt – eveneens een mooi tochtje…

Plannen voor na de AD6 zijn helemaal nog vaag, maar in augustus wil hij wel weer graag het duivelse trio van 2011 (Sean Kelly ClassicLes Géants des Ardennes en de Cyclco Vélomédiane Criquelion) rijden.

Gezien de ervaringen van dit jaar, zal hij dat trouwens ook wat beter voorbereiden; een verbluffend snelle Crique ligt dus in het verschiet 🙂

Wordt vervolgd!