Ook op een dikke kop, helm op!

Ik ben al een poosje bezig met het doorspitten van vele honderden gigabytes aan opgenomen film. Allemaal stevige vrijpartijen in de poëzie van Thomas Braun want ik ben door Paula vastgelegd terwijl ik de ene na de andere berg(pas) “bedwing”.

Zoals je elders kunt lezen begon ik daarmee in 2008, toen de Gerlitzen, de Nockalmstrasse en de Stelvio werden bedwongen. In 2009 bleef het beperkt tot de beklimming van de Grossglockner en het viel mij op dat ik op dat filmpje een breedbeeld uitvoering van mezelf was (geworden).

Dat het – na een mislukt seizoen 2010 – uiteindelijk duurde tot november 2010 voordat ik daar wat aan begon te doen, heb ik ook al eens beschreven.

Ik denk dat ik op dat moment zelfs nog wel wat meer gewicht mee had te slepen dan destijds op de Grossglockner.

Anyway, ik pakte er eens een foto van afgelopen seizoen bij, vergeleek die met een actiefoto van de Grossglockner en smeet beide ongegeneerd op Twitter met als tweet: ‘Before and after (2009 – 2011). Which one is which?’

Naast de paar (oh, jij ijdeltuit: gehoopte) complimenten, kreeg ik ook de reactie: ‘Dumb to smart in 2 years? The helmet is new’.

Wat ik mij namelijk niet had gerealiseerd, maar terecht wel werd opgemerkt, was dat ik op de Grossglockner foto geen helm op mijn dikke kop had.

Dom, dom, dom inderdaad, ware het niet dat ik onder begeleiding – de luxe van een volgwagen! – in een beklimming mijn helm wel eens afzet, zeker als het verschroeiend heet is, maar altijd alleen als het verkeer het toelaat.

En eerlijk is eerlijk: dat ik in volle beklimming zit, zie je niet echt op die foto…

Maar verder – en ook als ik alleen beklimmingen doe, zoals tijdens de Sella Ronda Bike Day – heb ik dus altijd een helm op, zoals ook op tientallen andere foto’s op dit blog te zien is.

Vanaf de 1e dag dat wij vanaf onze spinfiets op de wegfiets overstapten, hebben de Bike Rebels een helm op hun kop, maar toen kreeg dat nog helemaal niet zoveel aandacht.

Wij hadden die dus al op ‘before it was cool’…

En die helm heeft ook al een paar keer goede diensten bewezen – die van Paula was na een val al eens finaal doormidden en je moet er niet aan denken…

‘Gebruik je (dikke) kop, helm op!’ is dan ook een oproep of aansporing die ik van harte ondersteun.

En ga je de tocht der tochten schaatsen, doe dan gerust ook een helm op…

De betreffende foto

1 gedachte over “Ook op een dikke kop, helm op!”

Reacties zijn gesloten.