Die kop eraf! *

Hoewel het nog niet echt lenteachtig te noemen was dit weekeinde, werd er wel massaal gefietst. Vooral zondag kwamen we ontzettend veel andere fietsers tegen – zaterdag was het lekker druk bij de start/finish maar viel het onderweg nogal mee.

@TeamAD6Tweets was ook van de partij: zaterdag reden Jeroen, Roelof en ikzelf vanuit Veenendaal de Rabo Voorjaarstocht en zondag werd een ‘eigen rondje’ vanuit Zeist gereden, met een ploegje van @EPbike. Stefan en ik besloten daar te starten i.p.v. bij de Snel Ontwakingstocht vanuit Driebergen.

Voor de organisatie van de Rabo Voorjaarstocht een dikke pluim: een mooie, voornamelijk ‘landelijke’ route en geen enkele keer twijfel over waar we naartoe moesten. Rond 10 uur gingen we er vandoor, eerst richting Rhenen, daarna verder via Wageningen en Oosterbeek, noordelijk langs de zoom van ons Nationaal Park, verder richting Voorthuizen en vervolgens via Scherpenzeel weer terug naar het zuiden.

Met tussenstop, Roelof wilde een broodje, waren we 3:30 onderweg. De netto rijtijd was 3:20 – voor met name Jeroen goed voor het moraal.

Zondags gingen Stefan en ik een uur eerder van start en was het ook een stuk frisser. Vanuit Zeist gingen we eerst richting Amersfoort, om daarna weer af te zakken richting Maarn en wat kris-kras over de Heuvelrug te rijden, tot aan Rhenen. Daar ging het de Rijn over en werd de dijk richting Wijk bij Duurstede gebruikt voor een stuk tempobeulen, met de wind op kop (onderbroken door de oversteek met de pont bij Eck en Wiel).

De snelste 5 kilometer ging in 7:35 oftwel bijna 40 km/u… Daarna was het uitbollen terug richting Zeist – totaal waren we 3:20 (netto 3:05) onderweg, omdat er soms even gewacht moest worden op elkaar.

En zo is voor mijzelf in ieder geval het ‘georganiseerde toertochten seizoen’ twee weken eerder begonnen dan vorig jaar. Toen was de Joop Zoetemelk Classic de 1e rit – die rijd ik over twee weken ook dit jaar trouwens, maar vorig jaar reed ik de 75 km en nu werden er al resp. 102 en 94 km geregistreerd.

We zijn er dus vroeg bij en gezien het herstel zit het met de basisvorm al wel goed. Komende weken verder uitbouwen, eind april en half mei serieuze testen in Zuid-Duitsland en Frankrijk en dan op 7 juni 6x die Alpe op!

Garmin registraties Voorjaarstocht / EPbike Ride

* “De kop is eraf!” natuurlijk, maar dat is minder catchy 🙂