Flut

En zo zijn er inmiddels toch 4 weken voorbij gegaan.

Nog 57 dagen en ik moet er staan, 6x die Alp op.

Inmiddels een slordige 14 miljoen Euro opgehaald in het kader van de Alpe d’HuZes.

Koele getallen maar mijn inwendige thermometer toont gloeiende waarden…

Qua voorbereiding waren deze 4 weken flut: ik heb me een paar honderd kilometer op de Tacx zitten verbijten, ook letterlijk omdat de pijn af en toe niet te harden was.

Maar ja, je moet toch wat en ik probeer er alles aan te doen om niet nog verder achter op schema te geraken.

Eigenlijk is de uitdaging nu pas echt een uitdaging: tot voor mijn crash was “men” er zeker van dat ik die Alp zes keer zou opklimmen en ik ging het zelf ook steeds meer geloven.

Nu ben ik er zelf in elk geval niet meer zo gerust op. Ik weet niet hoe de andere optimisten er nu tegenaan kijken – die van mijn team bluffen natuurlijk nog steeds dat ik “het” ga doen, maar die zijn partijdig beneveld en bovendien ook allemaal knettergek…

Nee, mijn huidige fysieke toestand is ook nog steeds flut. Iets minder dan een week of twee terug, maar toch.

Aanstaand weekend hebben we de Stefan Willemen Classic op zaterdag en de Ronde van Rotterdam op zondag op de agenda.

Ik ben al blij als ik de zaterdag goed doorsta en als dat al het geval is, is het dan wel verantwoord om zondag ook aan de start te verschijnen?

Of kan ik dan beter mijn zegeningen tellen en rustig kilometers gaan maken dicht bij huis in plaats van toertochten af te raffelen, met alle risico’s van dien?

De hoogtestage in Berchtesgaden als rustige klimtraining gebruiken in plaats van mijzelf af te beulen door 4+ keer die Kehlsteinstrasse op te “vlammen”?

En dan maar kijken hoe ik er half mei voor sta, als we een paar dagen in Frankrijk verblijven, aan de voet van de Madeleine zowat?

Ja inderdaad, mijn mentale gesteldheid is ook best wel flut momenteel.

’t Gaat je toch niet in je koude kleren zitten en op zulke dagen is het, zoals ik al eerder schreef, voornamelijk het besef waar je het voor doet dat je helpt te focussen én het juiste perspectief te blijven zien.

En dus trek ik bij deze de volgende conclusie: ik tel 3x het woordje flut in bovenstaand stukje en daarom wordt 7 juni een topdag.

Geloof mij maar en mocht je me willen uitdagen, sponsor me dan per beklimming op mijn eigen AD6 pagina.

1 gedachte over “Flut”

Reacties zijn gesloten.