Herkansing

Aanstaand weekend in de herkansing: dubbele pret met… Alweer een Vacansoleil 4 Challenge – voor de gelegenheid “Gert Jakobs Classic” gedoopt – en een echte Classic, die van Dam tot Dam.

Twee weken terug lukte de V4CH nog wel aardig, de klassieker ter ere van “de Kneet” liep uit op een rondje Uithoorn. Ik ben deze keer dan ook tot in de fijnste details voorbereid: de GPX tracks zijn tot op de laatste LAT/LONG decimaal geanalyseerd en de virtuele Google Earth tour staat vast op het netvlies.

Lukt het deze keer dan wel? Ik zou er in elk geval geen weddenschappen op afsluiten. Op de één of andere manier ben ik een hardnekkige foutrijder.

Ook tijdens de Toertocht door de Kempen reed ik – in het gezelschap van Stefan Willemen – na nog geen 10 kilometer weer verkeerd. Nou lag dat toch echt aan de bewegwijzering: als je een fietspad ter linkerzijde van de weg hebt en je hangt een ‘rechtsaf’ bordje dik 10 meter de bedoelde straat in (dus schuin aan de overkant van de kruising), dan is zelfs de beste spoorzoeker kansloos.

Verder zijn we niet verkeerd gereden, want de rit was na nog geen 30 kilometer ten einde. Kapot derailleur nadat een lekke band was vervangen. Ja, ik zie het (oorzakelijk) verband ook niet en wat belangrijker – want betrouwbaarder – is: Stefan ook niet. Ik had die dag uiteindelijk wél mooi twee verkiezingen: die voor de 2e kamer en die van beste fietsensloper van de Kempen…

Ondertussen in: Pakistan. Daar hebben ze morgen een nationale vrije dag om in “grote saamhorigheid” te protesteren tegen een slecht filmpje. Vooral slecht omdat het dat soort stompzinnige reacties oproept (“ja maar: daar hebben wij niet om gevraagd” is dan het verweer). En omdat “wij” in stompzinnigheid niet willen onderdoen, gaan we nog maar eens wat provocerende cartoons plaatsen.

Ook dan is het argument dat je de beslissingsbevoegde randdebielen ter zake niks kunt aanwrijven, want dat is net zoiets als de vrouw in minirok er op wijzen dat het natuurlijk haar eigen schuld is dat ze wordt aangerand. Of door een radicale moslim gestenigd…

Nou ja, wij zitten goed: ook VVD en PvdA gaan in de herkansing en dat lijkt me ook zonder CDA een redelijk paarse coalitie te worden. Ondanks het feit dat die radicale ex-liberaal het altijd over “de puinhopen van paars” heeft, een reden temeer om vertrouwen te hebben in de toekomst.

Dus met mij komt het ook helemaal goed, vooropgesteld dat het niet regent natuurlijk, want dan fiets ik lekker niet en kan ik de weg ook niet kwijtraken. Of het allemaal gelukt is lees je hier later…