Het Spoor Bijster

Afgelopen weekend was niet bepaald het meest gelukkige. Hoewel het prima (fiets)weer was en daar niks op aan viel te merken, was ik tijdens mijn tochten het spoor goed bijster.

Verslag van een weekend spoorzoeken.

Vacansoleil 4 Challenge Zwolle (8 september)

Eerlijk gezegd viel het bij de V4CH nog wel mee, alleen de splitsingen waren minder goed aangegeven.

Zo kwam ik dus na een rotonde – waar het 120/160 km bord buiten mijn gezichtsveld rechts hing, terwijl er een mooie pijl aan de andere zijde linksaf wees – op de 90 kilometer terecht, maar dat had ik redelijk snel in de smiezen en ik keerde dan ook gauw weer om.

Terug bij de rotonde zag ik het juiste bord nu uiteraard wel…

Vervolgens raakte ik – alweer op een rotonde – het spoor bijster omdat ik dacht 360 graden rond te worden gestuurd. Dat bleek niet zo te zijn – de rotonde had 5 afslagen – maar ik was echt even ‘in de bonen’, reed een stuk terug en volgde vervolgens een mij tegemoet komend groepje dat er geen moeite mee had…

Hierna draaide ik bij Dalfsen – in de drukte, want er was een tractor pulling wedstrijd aanstaande – de 120 km route op ipv. de 160.

Toen ik dat doorkreeg, was ik het zat en ik ben gewoon doorgereden.

Afijn, ondanks diverse keren fout rijden of de verkeerde route volgen, werd toch bijna 120 km gereden (Garmin).

Gerrie Kneteman Classic (9 september)

Zondag was echter helemaal een drama. Ik volgde netjes de bordjes, maar heb schijnbaar toch al snel iets gemist.

Zo kwam ik na een kilometer of 12 op het tijdritcircuit.

Aangezien ik niet wist of dat gepland was aan het begin of het eind van de rit – en ik bovendien niet alleen was – reed ik mijn rondje daar, volgde verder de pijlen en stond binnen 20 km weer in het Olympisch Stadion.

Niemand kon me vertellen hoe nu verder – ik heb de organisatie gebeld en kreeg te horen dat ik maar ‘richting Aalsmeer’ moest rijden om de route daar dan weer op te pakken.

Dat was dus geen goed advies, want Alsmeer lag richting het eind van de route en men had mij beter richting Ouderkerk of desnoods Abcoude kunnen sturen.

Ik ben uiteindelijk dwars door Amstelveen gefietst, via Aalsmeer in Uithoorn terecht gekomen, waar ik ineens weer bordjes tegenkwam. Daar kwam ik snel de bevoorrading tegen, die dus eigenlijk op 85 km had moeten liggen – ik had er toen dik 50 opzitten.

Ik ben de route blijven volgen, heb niet nog een keer het circuit gereden en kwam na nog geen 80 km flink chagrijnig over de meet (Garmin).