Verkiezingen

Als je denkt dat het circus dat afgelopen woensdag zijn voorlopig laatste voorstelling had mij meer dan in het geheel niet interesseerde, lees dan vooral verder.

Zoniet, nodig ik je van harte uit om in een reactie uit te leggen waarom je denkt van wel.

Nee, de toertocht van Vacansoleil vanuit Scheveningen is voor mij het dichtste dat ik ooit – letterlijk én figuurlijk – bij ‘politiek’ Den Haag zal komen.

Hoewel ik tijdens een debat over de schutting met wijlen buurman Harry ook nog wel eens wist hoe ik dat rapalje daar het landsbelang en vooral mijn eigen belang beter kon laten vertegenwoordigen.

Ook de alweer naderende verkiezingen van diverse ‘mannen, vrouwen en sportploegen’ van het jaar, in talloze categorieën boeien mij minder dan de paring van de Segrijnslak.

En dan doe ik de slak tekort, want zo’n liefdespijl vind ik eigenlijk best fascinerend…

Twijfelgeval is de verkiezing van de mooiste wielerronde van het jaar of van de mooiste – of stompzinnigste – beklimming (daarin).

Vooral als er magistrale plaatjes of filmpjes van zijn, of als je zelf kwijlend voor de buis hebt gelegen.

Kwijlend bij het zien van die mooie vergezichten, de prachtige panorama’s, het lijden dat je vreest.

Als de profs al met 32*28 moeten gaan fietsen en dan nog slechts harkend – met 7 kilometer per uur – vooruit komen, dan kun je mij opdweilen.

Zo’n decor wil ik eigenlijk permanent in mijn omgeving – liefst zonder de profs natuurlijk, gewoon voor mijzelf en mijn fietsfee.

Als terzijde: wat die Contador, Rodriguez en Valverde in Spanje hebben laten zien, is toch 10x meer spektakel dan in de afgelopen Tour de France voorbij is gekomen?

Zelfs mijn geliefde Giro was – zeker dit jaar – minder, hoewel die ‘qua plaatjes’ en fraaie beklimmingen toch nog altijd met afstand de beste is.

Een verkiezing van het meest stompzinnige televisie programma waarin BN-ers zich belachelijk maken, of kansarme gewone landgenoten zich te kakken – laten – zetten, dan?

Lijkt me ondoenlijk – dat betekent namelijk dat 90% van het TV aanbod kandidaat is…

Pech tijdens Door de KempenPersoonlijk heb ik deze week in elk geval de kampioen in de categorie ‘fietsboer met weinig  zonder verstand van zaken’ gekozen.

Daar ging geen zorgvuldige selectieprocedure zoals bij Groen Links aan vooraf: de betreffende oetlul was helaas de dichtstbijzijnde operationele fietswinkel in de buurt toen ik panne had.

Nadat ik achter lek reed en nadat de band verwisseld was, bleek dat er ‘iets mis’ was met het derailleur. Wij kregen het niet meer lopend, de opgetrommelde mannen van de materiaalwagen niet en we moesten noodgedwongen naar een fietsenmaker.

Bij van Hoof wordt je fiets – zo bleek – ‘snel en vakkundig gesloopt’.

Hoewel: snel is in mijn ervaring een aperte leugen, aangezien de fiets nog niet in de beugel hing, of er kwam ‘een klant’ binnen en ik moest vervolgens tandenknarsend 45 minuten wachten totdat deze klant een keuze had kunnen maken uit een zwart/wit model of een wit/zwart model fietsbel.

Nee, het was niet mijn week – spoorzoekend bleek ik een onbenul en het betreffende bezoek aan de slager van Netersel koste uiteindelijk 125 Euro omdat hij het derailleur voor niks kapot zaagde.

Eenmaal thuis in Almere werd het gesloopte exemplaar vervangen door een nieuw, maar ja, ik heb nu wel een Ultegra achter…

Dat de Grote Peroxide-blonde Leider nog altijd 15 zetels over heeft, vind ik ook een vlek op de verkiezingen, waarbij wel aangetekend dat de recente gebeurtenissen in Libië, Egypte of Jemen koren zijn op zowel zijn eigen molen als op die van zijn achterban.

Dat een film broddelwerk van die gefrustreerde randdebiel, tot gevolg kan hebben dat grote groepen* brandstichtend, plunderend en moordend ambassades gaan bestormen, is natuurlijk ook te triest voor woorden en laat Geert maar eens een echte daad stellen.

Vul zelf maar in wat er gekozen moet worden, voorwaarde is wel dat die verkiezing door hem ter plaatse wordt gehouden én geleid…

+++

*Vergeet niet dat er sprake is van een paar honderd imbecielen op een bevolking van tientallen miljoenen. Hoe erg de gebeurtenissen ook zijn, we laten ons toch niet meeslepen?

1 gedachte over “Verkiezingen”

Reacties zijn gesloten.