Toertochten laatste kwartaal

Tijdens de maanden juli, augustus en september werden er al minder toertochten gereden dan in voorgaande jaren.

Qua georganiseerde toertochten is dit zo’n beetje het laatste kwartaal voor wegritten – hierna gaat het voornamelijk nog het bos in.

C. heeft zich voorgenomen om volgend jaar vrijwel niks meer te plannen of zich bij voorinschrijving te ‘committeren’.

Je moet de goden ook niet verzoeken en hij wil in 2014 graag zonder gedwongen ziekenhuisopname naar de hoogtestage in de Franse alpen toewerken…

Voor de vorm, hieronder een overzicht van de georganiseerde activiteiten van het laatste kwartaal – het zit er op voor 2013.

De Markermeer Klassieker (14 juli) werd niet gereden: die bleek pas een paar dagen voor het evenement definitief én maar voor maximaal 10 deelnemers.

In plaats daarvan, een weekendje Valkenburg met Paula. Garmin registraties:

Tour du Jour

Tour du Jour21 juli – Garmin

Een heuse last minute, op uitnodiging van “mede Sufferlandrian” Robert Stevens. Een aanfluiting naar mijn (on)bescheiden mening voor dat geld, hoewel wij “gratis” via bedrijfskaarten meereden.

De route viel mee, maar is hoofdzakelijk gelijk aan tochten als de JJC, de bevoorrading was idioot slecht geregeld. Je zal maar 32,50 Euro betaald hebben – nooit meer…

De West Betuwe Toer (27 juli) werd door C. ook geschrapt en in plaats daarvan toog hij met Paula wederom voor een dagje naar Valkenburg. Garmin registraties:

LBL Ardennen Classic

10 augustus – Garmin

Deze werd op het tandvlees volbracht, want al na zo’n 25 tot 30 kilometer kapot. De finale was voor mij nieuw en is veel uitdagender dan voorheen, maar nou net dit jaar had ik er niet veel lol van…

Zie ook deze blog post.

Dutch Food Valley Classic

23 augustus – Garmin

Eens wat anders dan de “standaard” ritten in die omgeving, maar wel met de nodige verbeterpunten. Op zich een leuke aanvulling en bovendien op vrijdag, dus minder druk. Hoewel: de (lange) wachtrij bij (voor) het vertrek was een aanfluiting – pas na een hele lange tijd besloten ze er een tafeltje voor de voorinschrijvers bij te zetten, zodat die niet in de “last minute – mooi weer” rij hoefden te blijven staan…

Eddy Merckx Classic

Eddy Merckx Cclassic25 augustus – Garmin

Deze mooie rit, onder niet al te beste omstandigheden gereden, is dit jaar niet helemaal gelukt, want tussen Beek en Elsloo verkeerd gereden, nota bene in mijn voormalige achtertuin! Volgend jaar nieuwe poging want wel zeer de moeite waard.

Tussendoor nog een dagje met Team AD6 Tweet-er Stefan naar Valkenburg voor een eigen rondje AGR-XP (Garmin).

Eifel Cycling Classic

(D) – 21 september

Lang weekend in het Center Parcs “Park Eifel”, met zaterdag de ECC (Garmin), waar ook een drietal Team AD6 Tweets bikkels (plus Bertrand) bij aanwezig bleken te zijn.

Op zondag nog een eigen ritje (Garmin – met Hohe Acht en een weerzien met de Nürburgring – zie ook het “Nürburgring avontuur van 2005“)

Toen was de batterij ook echt volledig leeg en gelukkig ging het de dinsdag daarop naar het zonnige Turkije…