Strandvakantie op Mallorca

Zoals vrijwel ieder jaar, is onze tweede korte vakantie er één voor de zon en het strand. Paula boekt een mooie locatie en het maakt mij niet uit waar – ik ga alleen over de fietsvakanties – en Egypte, Turkije, de Kaapverdische Eilanden of Mallorca, ik vind alles best.

Wacht effe – Mallorca?! Eén van de favoriete bestemmingen van het halve profpeloton voor de voorjaarstraining, geliefd bij duizenden zich prof wanende fietsertjes zoals ikzelf? Dat meen je niet, dáár niet…

Toch wel en ik weet wel beter dan daarover ‘in discussie’ te gaan. Maar ik liet misschien af en toe wel eens een (fiets)tijdschrift opengeslagen op de keukentafel liggen, precies op de pagina waarop een artikel over fietsen op Mallorca stond.

Het kan ook best zijn dat ik wat mompelde over een klim waarvan ik wel eens gehoord had dat die al dan niet op Mallorca te vinden was – Sa Colabara, La Calobra of zoiets…

En toen we onze koffers gingen pakken, melde Paula tussen neus en lippen door dat ik maar een setje fietskleren mee moest nemen – je wist maar nooit of we misschien een fietsverhuurwinkel tegen zouden komen* en ze wist dat ik het dan moeilijk zou krijgen.

Jaloersmakend, nietwaar? Ik weet het en ik verdien het niet, maar pakte toch een setje in…

Afijn, de Bike Rebel heeft van zijn activiteiten tijdens deze – jammer genoeg niet altijd even zonnige – strandvakantie een verslag gemaakt en dat kun je hier lezen.


* Uiteraard vermeldt zo’n artikel niet dat er pakweg 3.000 fietsverhuurwinkels op Mallorca zijn…

Sa Calobra