Sensa Giulia G2

Minion met brandkraan onder de maretakNet op tijd voor Kerstmis kreeg ik mijn nieuwe fiets binnen: de Sensa Giulia G2 Project Paint Custom.

Ik was in eerste instantie ‘not amused’ dat Canyon niet in staat bleek om de bestelde Ultimate CF SL 9.0 Aero (tijdig) te leveren, maar achteraf ben ik daar eigenlijk wel blij om.

Toen ik op zoek ging naar een andere fiets, stuitte ik op de Sensa, die o.m. bij mijn lokale dealer (Overdevest) ook in de etalage staat. Aangezien Sensa ook nog eens ‘Dutch Design’ is, leek me dat een goed alternatief.

Zeker toen ik de betreffende Giulia G2 in de folder zag staan, was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Over smaak valt niet te twisten, maar mijn voorkeur voor mat-zwart is wel duidelijk. Mijn eigen Element Cy 666 was wat dat betreft een frivole uitspatting, maar ook die is voornamelijk zwart.

Die van Tuyl staat inmiddels als binnenfiets op de Tacx gemonteerd. In de loop van het jaar dat ik er op kon fietsen, kwam ik gaandeweg tot de conclusie dat het ofwel een maandagochtend fiets was, of gewoon een minder product.

Mijn Element bleek in elk geval een nogal instabiel element, met de nodige onvoorziene – en prijzige – extra reparaties tot gevolg. Aangezien ik het ding ook niet voor een spotprijs van de hand wilde doen, staat die nu dus op zolder.

Voordeel is dat ik niet meer hoef te wisselen van wiel of band – een beetje kostbaar voordeel, maar ik ga niet (meer) naar buiten op een fiets die ik niet vertrouwen kan.

Dat kan ik er namelijk niet bij hebben, aangezien er al genoeg gevaren op de loer liggen zodra je de voortuin verlaat. De aankoop van mijn Element was nota bene het gevolg van zo’n gevaar, toen een automobilist mij schepte en mijn geliefde Scapin aan gort reed.

Echter, op Facebook werd al gezegd dat de Sensa Giulia G2 mij op Batman doet lijken – nou is dat denk ik ook geen 100% garantie dat deze fiets mij voor verder onheil behoedt, maar ik hoop in elk geval op heel veel veilige en prettige kilometers!

Voor deze Sensa was ik tevreden met (volledig) Ultegra omdat ik de opties veel essentiëler vond. Deze waren: de A4 DARK Design + MATT Finish, Supra RFC 55 Elite DARK wielset, Schwalbe One 25mm en de 3T Stealth set.