Marmotte, Grossglockner en Berchtesgaden

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, had ik onlangs een korte trip naar Berchtesgaden.

Naast een weerzien met dat prachtige gebied, waar het overigens ontzettend zwaar fietsen is, had ik twee uitstapjes gepland: de Marmotte Hochkönig en de Grossglockner, beide aan de andere kant van de Duits-Oostenrijkse grens.

Ook de Grossglockner was trouwens een ‘revisit’ want daar had ik mijzelf in 2009 ook al eens tegenop geworsteld. Deze keer zat het weer gelukkig mee: hoewel het een groot deel van de klim behoorlijk warm tot heet was, was het uitzicht tenminste onbelemmerd en overweldigend.

Goud bleek er helaas niet in te zitten voor de Marmotte: ik had me weliswaar goed voorbereid en bleef keurig binnen het schema, maar daags na het evenement werd bekend dat het meer dan zes maanden lang getoonde tabelletje met de vereiste tijden helaas op een misverstand berustte.

In plaats van er 9 uur over te mogen doen, had ik binnen 6 uur en 15 minuten binnen moeten zijn voor goud en dát zat er echt niet in…

Anyway, mocht je willen lezen hoe de week uiteindelijk verlopen is – ik zou niet weten waarom, maar ik schrijf die stukjes nou eenmaal en ze worden nog gelezen ook – dan kun je op de site van mijn alter ego terecht 🙂

Panorama bij het Adelaarsnest