Tour de France 2017

Tour de France Logo

In september 2017 bracht ik opnieuw een bezoek aan de Franse Alpen voor mijn eigen Tour de France 2017.

Anders dan tijdens mijn vorige Tour van 2014, koos ik maar één locatie voor ons basiskamp: Briançon.

Net als Bourg-Saint-Maurice en Jausiers in 2014, is de stad Briançon strategisch gelegen aan de voet van verschillende bergpassen…

Briançon, uitvalsbasis van de Tour de France 2017 – panorama foto gemaakt door Giuseppe Marzulli
Briançon, uitvalsbasis van de Tour de France 2017 – panorama foto gemaakt door Giuseppe Marzulli

Richting het westen kun je vanuit Briançon de Lautaret en Galibier beklimmen, richting het oosten kom je Italië binnen via de Montgenèvre-klim die leidt naar Sestriere of de beruchte Finestre verderop.

Naar het zuiden kun je de Izoard beklimmen en vandaar verder de Agnel op, of verder zuidelijk richting Barcelonnette, via de Col de Vars.

Vlak na de start van de klim richting de Lautaret/Galibier, kun je de doodlopende Col du Granon op en iets ten oosten van Briançon vind je de Echelle, richting Bardonecchia.

Ik was van plan om de Gran Fondo Sestriere te fietsen, die deel uitmaakte van de Marmotte-serie in 2015.

Ik starte die GF wel, maar eindigde niet, omdat ik een lekke band kreeg net toen ik aan de (eerste) klim naar Sestriere begon en erachter kwam dat ik geen reserveband(en) bij me had…

En omdat ik de Marmotte Hochkönig in Oostenrijk had gefietst, hoopte ik de route van de officiële Marmotte Alpes te fietsen, maar dat gebeurde niet, omdat de dagen (al) te kort en te koud waren.

De voorbereidingen en verslagen m.b.t. deze Tour kun je vinden op de site van de rebel.