Tour de Suisse 2019

Bond Street op de FurkapasDe officiële Tour de Suisse van dit jaar vindt plaats van 15 juni tot 23 juni (link).

Hoewel dit een evenement is dat ik graag volg – en kijk, als het al mogelijk is om een ​​feed te vinden – is dit bericht om je te laten weten dat ik een eigen ‘Tour de Suisse 2019’ zal rijden dit jaar 🙂

Ik heb al mijn eigen Giro en Tour, en aan het einde van mijn laatste Giro d’Italia in 2015 reed ik een laatste etappe in Zwitserland.

Deze etappe maakte zo’n indruk, dat ik mezelf beloofde er op een dag terug te komen.

Dat komt er nu dus van en zoals gewoonlijk, heb ik er geen probleem mee om mijn expeditie dan ook ‘Tour de Suisse’ te dopen.

In feite is die Giro in 2015 geconstrueerd nadat ik serieus had overwogen dat jaar naar Zwitserland te gaan, maar besloot dat toen niet te doen vanwege de hoge kosten.

Voor dit jaar keek ik zowel naar Frankrijk als naar Italië.

Vooral in Frankrijk is er nog veel meer om te fietsen, zowel in gebieden waar ik al ben geweest, of in nieuwe gebieden, zoals de Pyreneeën.

En hoewel ik de Dolomieten of de Ortler Alpen nooit moe zal worden, en Italië andere gebieden heeft waar ik ook graag naartoe zou gaan, koos ik dit jaar voor Zwitserland.

Ik heb in 2015 al wat onderzoek gedaan en ik zal dat gebruiken om mijn plannen voor de Tour de Suisse 2019 verder te ontwikkelen.

De TDS zal plaatsvinden in de eerste helft van augustus. Om te beginnen hebben we al een appartement geboekt in Silvaplana, aan de voet van de Julierpass.

We blijven daar een week, waarna we naar een appartement in de buurt van Andermatt verhuizen, voor meer etappes.

Je kunt de verdere ontwikkelingen volgen op de engelstalige site van de rebel.