Giro d’Italia 2020

Eind 2019 boekten we in eerste instantie een vakantie op Tenerife 1, waar ik El Teide 100 keer op en af ​​zou fietsen en Paula in de zon zou bakken.

Toen kwam Corona / Covid-19, ging dat sowieso niet door en besloten we geen vermijdbare risico’s te nemen en dus niet te vliegen.

Paula, ongelooflijk als ze is, vroeg me toen of ik een alternatief zou willen zoeken, zoals Italië, misschien de Dolomieten …

Als fervent bezoeker van deze site zul je weten dat ik niet veel tijd nodig had om daar over na te denken.

HELL YEAH!

Dus vonden we een hotel in Ponte di Legno, aan de voet van…

* Tromgeroffel *

De Gavia.

Ja, het is ook op de route van de Passo del Tonale, maar laten we eerlijk zijn: dat heeft iets minder aandacht gekregen tijdens de geschiedenis van de Giro d’Italia.

En omdat het niet in de Dolomieten ligt, keurde ze ook een ‘uitstapje’ goed, met een verblijf in een hotel in Corvara ❤️

Ik heb bewust geen roadbook met etappes geschreven. Dat is weliswaar erg leuk, maar meestal nutteloos als het erop aankomt.

Omdat dit mijn 3e Giro d’Italia was, in gebieden die ik al redelijk goed ken, heb ik alleen wat ideeën ‘op papier’ gezet.

Uiteindelijk was ik in staat om de meeste beklimmingen die ik had ingekleurd te voltooien en mijn meest memorabele prestatie was de Maratona dles Dolomites.

Voor het officiële evenement, dat sowieso in 2020 werd geannuleerd, is moeilijk om een ​​kaartje te krijgen en als je dat al kan, is het vaak een ‘all inclusive’ pakket voor een belachelijk hoge prijs.

De Koninginnenrit van mijn Giro d’Italia 2020 was dus zeker etappe 6, het lange parcours van de Maratona. Onder zinderend hete omstandigheden mag ik daar wel aan toevoegen …

Volledig verslag van deze Giro hier op de Engelstalige siite van de Bike Rebel.

1 Die “vakantie” kwam er evengoed, in 2022

Mortirolo
Pantani’s monument op de Mortirolo