Dreiländergiro 2008

Hoogtestage 2008: Wat aan C.’s eigen ‘Dreiländergiro’ vooraf ging

In 2007 speelden Cyclopaat en Toerbeest een mahjongtoernooi in Feldkirchen en was er op de vrije maandag een excursie gepland naar de in de buurt gelegen ‘Blumenalm’, de Gerlitzen. Wat er van enige afstand uitzag als een niet zo indrukwekkende puist in het landschap, bleek tot ontzetting van die arme C. een heuse berg. Bij thuiskomst werd het profiel opgezocht op ClimbByBike en dat loog er niet om: zo’n 12 kilometer tegen gemiddeld 10% en C. zon op wraak.

En dus werd in 2008 de fiets achterop de auto gezet en werd een beklimming van deze berg gepland. Niet dat er van tevoren van onderschatting (of juist overschatting) sprake was, maar zo’n klim als de Gerlitzen moest toch te doen zijn, zelfs met niet veel meer dan La Redoute of de Camerig als ervaring.

Uiteindelijk werd de Gerlitzen gedegradeerd tot voorbereiding, want het hoogtepunt dat jaar zou de Stelvio worden. Nou ja, de voorbereiding begon aan de Tegernsee, de Gerlitzen werd van twee kanten beklommen, de Nockalmstrasse werd spontaan toegevoegd en toen (pas) werd de onvergetelijke klim naar de top van de Stelvio ingezet…

Handig - Google Maps
De origineel als enige beklimming geplande Gerlitzen.