Alpe d’HuZes 2012

The complete Alpe d'HuZes team

Op deze pagina vind je alle informatie over mijn deelname aan de Alpe d’HuZes van 2012, toen de Bike Rebel voor één keer WEL een doel had.

Laatste update: Verslag van de AD6 week
Het verslag van onze Alpe d’HuZes week kun je hier lezen.

Voorbereiding:
Les Ménuires (F)
Berchtesgaden (D)

+++

“Als een idee aanvankelijk niet absurd is, heeft het weinig kans van slagen” – Albert Einstein

Wat is het?

Alpe d’HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Op één dag wordt de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen – een bijna onmogelijke opgave.

Alpe d’HuZes zet zich er voor in dat de strijd voor de overwinning op kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien.

De mannen van @TeamAD6Tweets delen deze droom en daarom deden ze mee aan de Alpe d’HuZes 2012.

Klik hier voor een PowerPoint presentatie (in PDF formaat) over het team en de Alpe d’HuZes.

(NB: de links naar de websites van het team werken niet meer…)

Waarom deed ik mee?

Helaas worden de meeste van ons – en velen zijn dat al – geconfronteerd met kanker. Soms zijn alle onderzoeken en behandelingen tevergeefs en is de huidige kennis gewoon niet toereikend. Maar persoonlijk ken ik mensen die vandaag de dag nog leven als gevolg van een geneesmiddel dat, of behandeling die, 5 of 10 jaar geleden niet bestond. En, nog beter, meer en meer mensen overleven daadwerkelijk een vorm van kanker. Dus, onderzoek is van cruciaal belang en voor dat is heel veel geld nodig.

Mijn directe motivatie om meer te doen dan ‘alleen maar te doneren’ – hoe belangrijk ook! – komt voort uit eigen ervaring: familie en vrienden die op dit moment (nog) strijden voor hun leven, geliefden die reeds verloren zijn. Kortgeleden bezweken mijn schoonmoeder en onze buurman aan kanker, eerder verloor ik onder andere mijn grootvader aan deze sluipmoordenaar.

Gelukkig kan ik mijzelf als heel gezond bestempelen en ik mag ik graag fietsen, het liefst bergop. Dit is voor sommigen net zo moeilijk te begrijpen als het voor mij is om uit te leggen; het is een vreemd evenwicht tussen de pijn van de fysieke uitdaging, de bevrediging van het voltooien ervan en de adembenemende uitzichten onderweg.

De uitdaging

De deelnemers van de Alpe d’HuZes fietsen dus zo vaak als mogelijk de berg op; zes keer is de gemeenschappelijke doelstelling (en het maximum aantal toegelaten), maar dat is geen verplichting en voor sommigen ook onmogelijk. Veel deelnemers putten extra motivatie uit het verkrijgen van meer sponsorgeld voor iedere beklimming die ze weten te voltooien.

Door mee te doen, stelde ik mij ook tot doel om zo veel mogelijk geld op te halen en ik ben erg dankbaar voor alle donaties die ik heb mogen ontvangen (totaal zo’n 2.600 Euro).

OPGEVEN IS GEEN OPTIE!
www.opgevenisgeenoptie.nl

Het Bike Rebel motto is “Aut non temptaris, aut perfice” (Ovidius, Ars Amatoria) en dat is natuurlijk geen toeval – ofwel probeer je ’t niet, ofwel maak je ’t af 🙂

Klik hier voor een mooi impressiefilmpje van de Alpe d’HuZes (2012) door Home Made Crap.

Overzicht Teamsponsors

1 gedachte over “Alpe d’HuZes 2012”

Reacties zijn gesloten.