Freelancer

Zoals je in mijn ‘intro‘ kunt lezen, ben ik ZZP-er. Het ‘bedrijf’ had ik al in de tijd dat ik nog met enige regelmaat bij een baas op kantoor was. De kruimels die voor die multinationals niet interessant waren, werden verdeeld tussen mijzelf en een paar ‘geestverwante’ collega’s.

Als goudeerlijke moraalridders deden we de daarmee gepaard gaande activiteiten natuurlijk wel in onze eigen tijd, waarmee ik alleen maar verder bouwde aan mijn eigen ondergang. Je hebt zo helemaal geen vrije tijd meer, dus de gezonde hobby’s schieten erbij in en, wat erger is, je privé- / gezinsleven uiteraard ook.

Dat dus nooit meer en ik vond mijzelf uiteindelijk terug in de freelance sector. Ik ben als het me uitkomt voor langere tijd in te huren, maar nooit voor meer dan 24 uur per week.

De ervaring die ik (met name) in de ICT heb opgedaan als project- en servicemanager, komen met enige regelmaat van pas, maar als systeembeheerder voel ik me ook best.

Daarnaast, als de bekende krent in de pap, ben ik webdesigner. Daar kan ik mijn creatieve vaardigheden in kwijt en aangezien ik geen kostbare overhead heb, kan ik daarbij leuke tarieven hanteren.

Gelukkig ziet Paula er op toe dat het allemaal nog wel commercieel verantwoord blijft, want mijn makke is dat ik een perfectionist ben, die nog wel eens wat tijd verspilt aan de laatste puntjes op de i, terwijl die er voor de gemiddelde klant al lang op staan…

Ik ben als ZZP-er dus eigenlijk freelance webdesigner – dat bevalt prima en het gaf me de vrijheid, de rust en de ruimte om Jekyll en Hyde te spelen met de HUmaniac en Cyclopaat.

Het is dan ook logisch dat eFeen sponsor was van TeamAD6Tweets en het later TeamMontVentiel – Cyclopaat was lid van het (1e) team dat in 2012 meedeed aan Alpe d’HuZes.

Zoals gezegd is de HuManiac uitgespeeld, maar de hobby van Cyclopaat is volledig volgens verwachting ontspoord en die rijdt tegenwoordig zijn eigen “Rondes van” Frankrijk, Italiē en zelfs Zwitserland.

De site van de ZZP-er vind je hier.